21. századi folttisztítás 21. századi modern anyukáknak

Kategória: Anyának lenni | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Hogyan szabadulj meg a folttisztítás maceráitól?

Leette, ráesett, leöntötte, füves lett, elesett, játszott, sarazott és még színesíthetném a foltszerzés hihetetlenül széles palettáját. Minden anyuka szembesül ezekkel a dolgokkal és abban is biztos vagyok, hogy legalább tízszer ennyi kreatívabbnál kreatívabb módszereket tudnál TE is felsorolni, hogy a gyerkőcöd hogyan jutott mindenféle izgi foltokhoz. 

21. századi folttisztítás 21. századi modern anyukáknak

Az csak egy álomkép, hogy ilyen tiszták maradnak :-)

 

Tuti ismerős az érzés, amikor ránézel, majd elképedve azt gondolod:

 

Te jó ég, már megint hogy néz ki ez a gyerek! Egyáltalán, hogy lehet ilyen koszosnak lenni?  

 

Aztán mosolyog egyet, elmeséli mit csinált és egyszerűen nem tudsz rá haragudni, egyébként is gyerekből van és az a dolga, hogy koszos legyen, hiszen mennyi szuper élményt szerzett mialatt ezeket a foltokat összegyűjtötte!

Aztán lekerül a ruha és ott állsz:

Hogy fogom én ezt kiszedni? Nézed, gondolkozol: Áztassam? Mossam? Sikáljam? Dörzsöljem? Egyáltalán mi ez?

Ezután szépen sorban kipróbálsz pár jónak vélt technikát, és végül kimosod. Végül, amikor lejért a mosás:kiveszed és örülsz, hogy hurrá, eltűnt vagy éppen bosszankodsz, hogy:

 

Ez nem igaz, még mindig látom…

 

Ismerősek az érzések?

 

Olyan jó, amikor nem kell azon agyalnod, hogyan bánj el egy folttal, csak egyszerűen lazán lekezeled és helló. Be a mosógépbe és kész!

 

Minden gyakorló édesanya tudja, hogy az időt okosan beosztani nem semmi logisztika és minden egyes nap hatalmas harc folyik azért, hogy a család minden tagja rendben legyen emellett pedig a lehető legjobbat próbálod kihozni a napból és magadból. Sokszor van úgy, hogy néhány felszabadult percnek annyira örülsz, mintha egy hetes wellnesst kaptál volna ajándékba.

 

Ezért nagyon nem mindegy mire mennyi időt szánunk, és így van ez az olyan elképesztő apró dolgok esetében is, mint a foltok eltávolítása. Ugye milyen vicces elsőre, hogy egy ilyen cselekvést emelek ki? Ismerjük a mondást, hogy sok kicsi sokra megy – csak egyáltalán nem mindegy, hogy a mérleg melyik oldalra billen jobban: a bosszankodós vagy a lazulós oldalra!

Tuti kipróbáltál már egy csomó módszert, hogy eredményes legyél és vigyázz a ruhák épségére, hiszen senki sem ad szívesen pecsétes, foltos holmikat a gyerkőcére.

 

A legtöbben sorba próbálnak ki különféle csodaszernek vélt folteltávolítókat, aztán rájönnek, hogy nem az igazi: vagy azért, mert nem tette meg a dolgát és ott marad az, aminek nem kellene, vagy azért mert egy rakat pénzbe került és nem is azt kapták, amit elvártak, vagy egyszerűen azért, mert több erőfeszítést igényelt a dolog, mint amennyi elvárható lett volna.

 

Meg sem fordul a fejükbe, hogy mennyi pénzt, energiát és IDŐT PAZAROLTAK el. 

 

Az idő hihetetlenül huncut dolog. Mindig csak telik és sehogy nem lehet visszahozni – egyszerűen elmúlik és sokszor csak egy-egy esemény, tragédia vagy élmény alkalmával döbben rá az ember, milyen gyorsan repül…

 

21. századi folttisztítás 21. századi modern anyukáknak

Néha csak úgy elszalad...

 

Ebből a nézőpontból kiindulva tehát nem mindegy, hogy mennyi időt töltesz egy fránya folt eltávolításával – és mennyi „sok kicsi idő” kerül arra a bizonyos másik, lazulós oldalra, amit aztán saját belátásod szerint használsz fel, mondjuk egy közös időtöltésre a gyermekeddel, férjeddel vagy bármi olyan apróságra, ami neked értékes!

 

Van az a film, Szökőhév a címe, tudod, ahol az ír vidéki egyszerű életet élő pasi mindig azt mondja a finom, naiv, előkelő cuccokat viselő amerikai hölgynek, amikor valami drága dolog megsérül vagy koszos lesz:

 

Be a mosógépbe és kész!

 

Ez nálunk ma már szállóige, mert annyira szeretem, amikor a dolgok egyszerűen, bonyodalom nélkül történnek, főleg mosás téren. Így van ez akkor is, amikor a kisfiam mindenféle izgi foltot beszerez a játszótéren, az udvaron, a Mama kertjében vagy éppen egy Kupus délután nagy játéka közben. (Kupu=Keresztapu) 

 

Te szeretnéd könnyebbé tenni a hétköznapjaidat? 

A kérdés csak az, hogy apró változtatásokkal eléred azt, hogy több időd legyen a számodra fontos dolgokra, vagy hagyod, hogy elhatalmasodjanak a teendőid. 

 

Benézek a VIP csoportba

 

 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

 

 

 

Vissza

Címkék : vegyszermentes, koncentrátum, folteltávolítás, könnyű

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Martonosi Zsuzsanna

vagyok, az Egészséges Család blog írója. Az a célom, hogy egyre több család éljen egészségesen, biztonságban. 2019. áprilisában a MasterKey Group alapítótagjaként részt vettem a "2020-ra 2020 család" program kidolgozásában, melynek elsődleges küldetése, hogy emelje a családok életszínvonalát és célul tűzte ki, hogy 2020 év végéig 2020 család életében hoz eredményes változásokat.

Kapcsolódó cikkeink: