TOP 5 tipp hogy könnyebben induljon a bölcsi/ovi

Kategória: Biztonságban a család | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Minden szülő életében nagy fordulat, amikor gyermeke először kerül közösségbe, hiszen új fejezet kezdődik ilyenkor egy család életében.

Szenvedélyesen ragaszkodom ahhoz az elgondoláshoz, hogy minden fejben dől el, éppen ezért igyekszem mindig a jót keresni a körülöttem lévő világban, méghozzá úgy, hogy a pozitív történéseket erősítsem.

 

TOP 5 tipp hogy könnyebben induljon a bölcsi/ovi

A kisfiam, Dani, lassan 2 éves lesz, nálunk most érkezett el az ideje, hogy közösségbe kerüljön. Tudomásul vettem és fejben is helyre raktam, hogy az élet rendje a változás és az elszakadás, még akkor is, ha ez nem tartozik a legkellemesebb dolgok közé első látásra.

Ahogy a neten olvasgattam, találtam pár olyan tartalmat, amelyek azért szimpik, mert nem arra fókuszálnak miért lesz nehéz a közösségbe kerülés, hanem arra helyezik a hangsúlyt, hogyan teheted könnyűvé a folyamatot.

Íme, a top 5 listám

 

1. Határozd el!

 

A szülők döntése, hogy meghatározzák, gyermekük mikor kerül közösségbe! Azonban fontos, hogy a döntés határozott legyen! Ez azt jelenti, ha eldöntötted, valóban bölcsibe, családi napközibe adod gyermeked, akkor legyél biztos magadban. Ha a gyermek megérzi, hogy bizonytalan vagy, nem bízol meg a gondozó nénikben vagy nehezen válsz el tőle, a beszoktatási időszak is nehezebb lehet számotokra. A kisded érezheti rajtad már a közösségbe kerülés előtt is a bizonytalanságot, ami akár viselkedésbeni változáshoz is vezethet. Pl. sokkal nyűgösebb, dacosabb, ragaszkodóbb lehet a gyermek.

 

2. Beszéld meg!

 

Próbáld megosztani a babával azt a pozitív képet az intézményről, amit te a nyílt nap vagy bölcsi látogatás során tapasztaltál. Mesélj neki a gondozó nénikről, a csoport szobáról és játékokról, gyerekekről egyaránt. Ha érzi rajtad, hogy szeretettel beszélsz a változásról, akkor a gyermeked is magabiztosabban indulhat útnak az új környezet felé.

 

TOP 5 tipp hogy könnyebben induljon a bölcsi/ovi

A teljes cikket itt olvashatod: https://www.nutriklub.hu/baba-1-3-eves/neveles-napirend-alvas-jatek/bolcsibe-kerul-a-baba-gum1/

 

3. Egyre többet gyerekek között!

 

Érdemes sokat gyerekek közé vinni a leendő bölcsist: játszótérre, játszóházba, különféle gyerekprogramokra, találkozni hasonló korú barátok gyerekeivelunokatestvérekkel, stb. Szoknia kell a körülötte lévő és más gyerekek által okozott zajokat, illetve azt, hogy vannak más és új szabályok, és egyáltalán a társaság miatt.

 

4. Nincs ok aggodalomra!

 

Vida Ágnes gyermekpszichológus saját gyermekein is tapasztalta, mennyire ügyesen alkalmazkodnak a kicsik, amikor új élethelyzetbe kerülnek:

 

Sokáig azt gondoltam, egészen más az a gyerek, aki otthon van anyával és az, amelyik közösségbe jár, hogy egy mély szakadék van a kettő között, de amióta a nagyobbik fiam elkezdett családi napközibe, majd oviba járni, azóta figyelem a gyerekeket és rájöttem, hogy nincsen mély szakadék. A gyerekek többsége jól viseli a beszoktatást és alkalmazkodik az új helyzethez, tehát emiatt nincs aggódnivaló!

 

TOP 5 tipp hogy könnyebben induljon a bölcsi/ovi

forrás: https://www.kismamablog.hu/szuloseg/beszoktatas-a-bolcsodebe-ovodaba-hogyan-csinald

 

5. Készítsd fel az immunrendszerét!

 

A legtöbb szakértői cikk javasolja, hogy adj valamilyen plusz vitamin és ásványi anyag forrást a kicsinek, hogy könnyebben nézzen szembe a bacikkal, vírusokkal. Köztudott, hogy a kezdeti időszak mindig rögös, hiszen a bölcsi vagy ovi, már nem a védett otthoni környezet, jobban ki van téve a gyerkőc mindennek.

 

Nálunk Dr. Multi a menő, a Nutrilite gyermekeknek készült multi vitaminja.  Szedése 1-2 hónappal a közösségbe kerülés előtt ajánlott, a gyerekek pedig garantáltan szeretni fogják ezt a gyümölcsös ízű, organikus rágótablettát.

 

Ha Nálatok is most aktuális a közösségbe kerülés, akkor könnyű beszokást és vidám, könnyed, kiegyensúlyozott bölcsis/ovis időszakot kívánok! 

 

 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : közösségbe kerülés, multivitamin, organikus, egészséges gyerek

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Martonosi Zsuzsanna

vagyok, az Egészséges Család blog írója. Az a célom, hogy egyre több család éljen egészségesen, biztonságban. 2019. áprilisában a MasterKey Group alapítótagjaként részt vettem a "2020-ra 2020 család" program kidolgozásában, melynek elsődleges küldetése, hogy emelje a családok életszínvonalát és célul tűzte ki, hogy 2020 év végéig 2020 család életében hoz eredményes változásokat.

Kapcsolódó cikkeink: