Furcsa megszokni, aztán el sem tudod képzelni hogy nélkülük boldogulj - a koncentrátumok

Kategória: Tudatos hétköznapok | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A 21. század fogyasztó társadalma hozzá van szoktatva ahhoz, hogy gyakran vásároljon, többet fogyasszon a kelleténél, egyszóval pazaroljon.

Óriási a kínálat, rengeteg a rendelkezésre álló választási lehetőség és jellemző a fogyasztókra, hogy nagyobb mennyiséget halmoznak fel, mint amennyire ténylegesen szükség van.

 

A termékek többsége is úgy van tervezve, hogy hamar kifogyjanak, ne legyenek gazdaságosak. Vegyünk egy egyszerű példát: nézzük meg mi van akkor, ha valaki vesz egy egyszerű mosogatószert a boltban.

Furcsa megszokni, aztán el sem tudod képzelni hogy nélkülük boldogulj - a koncentrátumok

Állagát tekintve a legtöbb bolti mosogatószer elég híg, nagyobb mennyiségre van szükség egy mosogatáshoz. Vannak olyanok is, amelyek sűrűbbek, ugyanakkor elég nagy a lyuk az adagolón, ezáltal több kerül a szivacsra, a szükségesnél.  Ebből a szemszögből nézve, egyik sem a legideálisabb választás egy tudatos vásárló számára.

 

Mindenki szeret jól járni és minden ember utálja azt, amikor átverik. Az okoz örömet és elégedettséget, amikor a pénzedért olyat kapsz, amivel meg vagy elégedve.

 

Sok gyakorló anyuka szerint a koncentrátumok jó alternatívák

Amikor valaki úgy dönt, hogy kipróbál pár koncentrátumot, akkor elsőre nem érti miért magasabb az ár ahhoz képest, mint amit eddig megszokott. Aztán, minden olyan fura, flakonokba hígítás, odafigyelés az arányokra, egy csomó eddig nem megszokott élmény. 

 

A legtöbb vásárló pontosan tudja, hogy koncentrátumot vásárolt, mégsem gondol bele mit is jelent ez számára a hétköznapokban. Tömények, ezért szükséges hígítani, vagy nagyon pici mennyiséget használni. 

 

Azonban amikor először tapasztalja meg azt, hogy milyen gyorsan hatnak, milyen szépen tisztítanak, elkezdik élvezni, hogy nincs bőrirritáció, allergén anyagok és minden olyan egyszerű, ráadásul hatékony, akkor már nem lényeges, hogy kezdetben kicsit jobban oda kellett figyelni az adagolásra, hígításra.

 

Miért olyan nehéz a koncentrátumokkal első látásra?

Furcsa megszokni, aztán el sem tudod képzelni hogy nélkülük boldogulj - a koncentrátumok

Egyszerűen azért, mert ahhoz vagyunk szokva, hogy nem kell arányokon agyalni vagy figyelni az adagolásra. Általában amit a boltokban vásárolunk, gondolkodás nélkül használhatóak. Tudjuk a reklámokból, leírásokból a lényeget. Az már egy másik kérdés, hogy mindez azt szolgálja, hogy fogyjon gyorsan, vegyél újat minél hamarabb...

 

A koncentrátumokkal ez másképp van: tudatosabban bánunk velük annak érdekében, hogy hosszú ideig tegyék a dolguk.  

Használatuk közben az a szembetűnő dolog vehető észre: meglepően pici mennyiség meglepően sok mindenre és sokáig elég. Egyszerűen az vehető észre, hogy:

 

Nahát, még mindig van benne! Még mindig nem kell venni!  

 

A szakértők azt mondják, hogy kb. 3 hónap szükséges ahhoz, hogy kialakuljon egy új szokás! Ebből a nézőpontból kiindulva teljesen természetes az, hogy, amikor valaki először dönt úgy, hogy koncentrátumokat kezd el használni a háztartásában, nem mindig érti elsőre, hogyan válik hasznára és kételkedni kezd.

 

Az igazság az, hogy meg kell szokni azt, hogy egy pumpa bőven elég a szappanból kézmosáshoz, vagy pici mosóport adagolva is tökéletesen tiszta lesz a ruha és még sorolhatnám. Érdemes egy kis időt adni magadnak, hogy kialakuljon a bizalom, csak próbálgasd és szerezd meg a saját sikerélményeid! Gyűjts infókat és merj változtatni!

 

Miért éri meg kialakítani az új szokást koncentrátumokkal?

Mert TE is szeretsz jól járni és örülsz, amikor úgy vásárolsz, hogy közben spórolsz! A legtöbb valóban jó minőségű koncentrátum első látásra nem olcsó, ugyanakkor nem az számít, hogy milyen az ár első látásra, hanem az, hogy olcsóbbá teszik a háztartást. Könnyen, lazán, vegyszermentesen. Egy ilyen élmény mindenkinek jól esik! 

 

Furcsa megszokni, aztán el sem tudod képzelni hogy nélkülük boldogulj - a koncentrátumok

 

 

Szétnézek a VIP csoportban

 

Szívesen olvasnál még a témáról?

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:

 

 

 

 

 

Vissza

Címkék : koncentrátum, vegyszermentes, bababarát, gazdaságos, új szokás, környezetbarát

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Martonosi Zsuzsanna

vagyok, az Egészséges Család blog írója. Az a célom, hogy egyre több család éljen egészségesen, biztonságban. 2019. áprilisában a MasterKey Group alapítótagjaként részt vettem a "2020-ra 2020 család" program kidolgozásában, melynek elsődleges küldetése, hogy emelje a családok életszínvonalát és célul tűzte ki, hogy 2020 év végéig 2020 család életében hoz eredményes változásokat.

Kapcsolódó cikkeink: