Mikor vagy egészséges?

Kategória: Tudatos hétköznapok | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Szinte minden emberre igaz, hogy szeretne egészséges lenni, hiszen a mondás is úgy tartja, hogy "egészség nélkül a minden semmi" . 

 

Mikor vagy egészséges?

Általában, amikor az emberek többsége meghallja az egészség szót, rögtön a testi egészségre gondol, arra az állapotra, amikor nem beteg. Sokan gondolják úgy, hogy ha nem fáj semmi, nincsenek fizikai tünetek, akkor minden rendben, egészségesek. 

Az egészség fogalma, azonban, ennél sokkal összetettebb. Az, hogy hogyan érezed magad, mennyire vagy rendben, több tényező függvénye. 

Függ attól, mennyire vagy kipihent, eleget és pihentetően alszol e, mennyi folyadékot iszol egy nap, mit és mennyit eszel, sportolsz e, valamint elegendő vitamin van e a szervezetedben. 

Ezek azok az általános dolgok, amit a legtöbben hangsúlyoznak amikor egészségről van szó. 

Mindezt kiegészítve többen vannak azon az állásponton, hogy teljes egészség akkor van, amikor a fent említett elemek kiegészülnek egy nyugalmas életvitellel, amely szinte teljesen stresszmentes és szabad. 

Amikor az ember testileg lelkileg rendben van és mindez párosul egy kiegyensúlyozott, stabil egzisztenciával, akkor mondható el, hogy egészséges életvitelt folytatsz. 

Az Egészséges család küldetése az, hogy minél több család éljen ilyen minőségi, egészséges, minden tekintetben teljes életet. 

Mikor vagy egészséges?

 

Vissza

Címkék : egészség, jólét, küldetés, teljes élet

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Martonosi Zsuzsanna

vagyok, az Egészséges Család blog írója. Az a célom, hogy egyre több család éljen egészségesen, biztonságban. 2019. áprilisában a MasterKey Group alapítótagjaként részt vettem a "2020-ra 2020 család" program kidolgozásában, melynek elsődleges küldetése, hogy emelje a családok életszínvonalát és célul tűzte ki, hogy 2020 év végéig 2020 család életében hoz eredményes változásokat.

Kapcsolódó cikkeink: